Perfektná telefonická komunikácia pre biznis – VoIP

Blog > Článok

Riadiť úspešný biznis v dnešnom hyper-prepojenom svete nie je jednoduchá úloha. Jednou hlavnou „ingredienciou“ je rýchla a stála komunikácia so zákazníkmi. S prístupom k okamžitým informáciám na dosah ruky sa očakávania zákazníkov menia. Vaši klienti od vás očakávajú okamžitú odpoveď kdekoľvek a kedykoľvek to potrebujú.

Pre váš biznis to znamená, že vždy musí byť pripojený. Ale ako môžu vaši zamestnanci odpovedať, keď sú viazaní na svoj pracovný stôl pre analógové linky? Osloboďte vašu firmu vďaka VoIP telefónii. Povedzte zbohom medeným káblom a privítajte nové riešenia pre biznis.

Čo je to telefónna služba VoIP?

Nie veľa ľudí rozumie VoIP technológii, no veľa z nich ju využíva. Zamyslite sa nad tým či používate služby ako Skype alebo Facetime. V skutočnosti ide o VoIP služby! VoIP je skratka pre Voice over Internet Protocol, čo v preklade znamená Hlas cez internetový protokol. Táto služba je určená nielen pre firemných, ale aj individuálnych klientov pre spotrebiteľské či obchodné účely.

Digitálne VoIP služby nahrádzajú analógové Public Switched Telephone Network (PSTN) linky na celom svete. Tieto služby prešli dlhú cestu od prvého spustenia. Poskytovatelia zlepšili kvalitu a spoľahlivosť. Inovácie v tomto priemysle sú rýchlo sa meniace, čo na druhej strane znamená plus pre zákazníkov vďaka novým nástrojom. Kedy naposledy zaviedol váš poskytovateľ telefónnych služieb nové funkcie, ktoré pomohli vašej firme? S VoIP sa to stáva celkom pravidelne. Pridajte sa k Optimal Call a presvedčte sa sami.

Ako VoIP funguje?

VoIP slúži rovnakému účelu ako PSTN – umožňuje vám uskutočňovať a prijímať hovory. Ale hlavným rozdielom je to, ako je vysielaný signál. Keď zavoláte cez PSTN, spojí všetky obvody medzi vami a miestom určenia. To je dôvod, prečo sú diaľkové hovory také drahé.

Na druhej strane, VoIP prenáša hlasový signál do digitálnych dátových paketov a pošle ich cez internet. Dátový paket obsahujúci hlas sa nelíši od dátového paketu s textom alebo obrázkami. Tieto pakety smerujú do cieľa, ktorým môže byť počítač, IP telefón alebo dokonca štandardný telefón s adaptérom či mobil s aplikáciou. Dátové pakety sa v cieli konvertujú späť na hlasové signály. Ak je cieľová oblasť analógová pevná linka, digitálne pakety sa transformujú na štandardný analógový signál. Takže sa nemusíte obávať, že sa prostredníctvom VoIP nedovoláte, pokiaľ aj druhá strana nevyužíva rovnakú technológiu.

Vzhľadom na samotné úspory nákladov nie je ťažké pochopiť, prečo je VoIP najlepšou voľbou pre firmy akejkoľvek veľkosti. Avšak VoIP vám dáva oveľa viac. Malý podnik môže túto technológiu používať na prezentáciu profesionálneho imidžu a vyrovnanie podmienok s väčšími konkurentmi. Veľká spoločnosť môže využívať IP telefóny na dosiahnutie úspor a zvýšenie produktivity.

Výhody pre biznis

VoIP má niečo pre všetkých. Nezáleží na tom, v akom priemysle sa pohybujete alebo aký produkt/služby ponúkate, VoIP má nápomocné funkcie aj pre vás. Môže to vyzerať, ako obrovská zmena, ktorá vyžaduje veľkú investíciu peňazí a času, no nie je to tak. Výsledky by ste mali vidieť takmer okamžite a výhody budete pociťovať dlhodobo. Prechod na VoIP môže byť najlepšie rozhodnutie, ktoré pre svoju firmu môžete urobiť!

Virtuálne telefónne čísla

Virtuálne telefónne číslo je ako zástupný symbol. Prichádzajúce hovory na toto číslo sú smerované na vaše skutočné číslo. Virtuálne čísla môžu mať ľubovoľnú predvoľbu, aj keď fyzicky nepôsobíte v danej lokalite. Teraz k tomu, prečo by ste mali chcieť niečo také. Virtuálne čísla sú celkom užitočné, ak:

  • Chcete dať svojim zákazníkom číslo s lokálnou predvoľbou. Zákazník platí za miestny hovor, aj keď je vaša kancelária v inej krajine.
  • Chcete spustiť viacero marketingových kampaní súčasne. Priraďte virtuálnej číslo k jednotlivým kampaniam a jednoducho zmerajte efektívnosť pri príchode hovorov.
  • Prajete si reprezentatívny profesionálny imidž. Získajte iné virtuálne číslo pre rôzne oddelenia alebo služby a míňajte menej času smerovaním prichádzajúcich hovorov.
  • Chcete, aby zamestnanci používali obchodné aj osobné čísla na tom istom zariadení. Môžu udržať všetko oddelené a napriek tomu zostať v kontakte so zákazníkmi po celý čas.

Konferenčné hovory

Konferenčné hovory nie sú novinkou. Môžete ich uskutočňovať aj pomocou bežnej telefónnej služby. Ale skúsenosť konferenčných hovorov prostredníctvom VoIP je odlišná. Konferenciu môžete začať dvaja a postupne môžete pridať účastníkov v rôznom čase. Prepnite hlasový hovor na video-hovor iba jedným kliknutím. Môžete tiež prezentovať seminár a umožniť všetkým zúčastniť sa.

Okrem toho sa účastníci môžu pridať odkiaľkoľvek a pomocou akéhokoľvek zariadenia. Používatelia sa môžu pripojiť cez laptop, IP telefón alebo cez smartfón. Konferenčné hovory sú neuveriteľné nápomocné, ak má vaša firma:

  • Tímy v rôznych regiónoch či dokonca krajinách.
  • Pracovníkov telekomunikačných služieb alebo zamestnancov umiestnených na miestach klientov.
  • Externých konzultantov ako právnikov, daňových expertov, účtovníkov, dodávateľov atď.

Nahrávanie hovorov

VoIP telefónny systém vám umožňuje nahrávať hovory, ako prichádzajúce, tak aj odchádzajúce. Ak máte zákaznícky servis alebo oddelenie technickej podpory, nahrávanie hovorov je nutnosťou. Môžete si prehrávať nahrávky na tréning, spätnú väzbu pre pracovníkov alebo na analýzu procesu zlepšovania.

Niektoré spoločnosti dokonca majú zákonné povinnosti týkajúce sa zaznamenávania hovorov. Platí to najmä pre niektoré odvetvia ako financie alebo dokonca vládne organizácie. VoIP vám umožňuje zaznamenať všetky hovory, no dokonca má funkciu na nahrávanie vybraných hovorov.

Časové smerovanie

Časové smerovanie robí presne to, čo vyplýva z názvu – VoIP telefón smeruje prichádzajúce hovory na základe času. Predpokladajme, že zákazník zavolá do kancelárie po pracovných hodinách. Namiesto toho, aby bol nasmerovaný do hlasovej schránky, smerujte hovor do pobočky, ktorá je otvorená v inom čase.

Časové smerovanie je kľúčovým nástrojom. Vaši zákazníci už nikdy nemusia počuť „tón nedostupnosti“! Využite túto funkciu s podporou 24 hodín denne a 7 dní v týždni. Presmerujte prichádzajúce hovory v závislosti na čase do hlasovej schránky, do svojho osobného telefónu alebo do inej kancelárie.

Žiadny hardvér

Pravdepodobne najväčšou výhodou VoIP je skutočnosť, že nepotrebujete žiadny hardvér (až na telefón). Prečo je to užitočné? Systémy PBX môžu zaberať skriňu alebo dokonca celú miestnosť. Žiadny hardvér znamená, že nič netreba kúpiť, opraviť alebo udržiavať. Taktiež sa nemusíte obávať zabezpečenia zariadenia pred krádežami, nehodami alebo prírodnými katastrofami, ako je napr. požiar. Optimal Call sa postará o všetko za vás!

Možnosti IP telefónov

Charakteristickým znakom VoIP telefónnych systémov je to, že vám dávajú možnosť voľby. V každom prípade máte na výber telefón, funkcie a dokonca aj cenu, ktorú zaplatíte. Niektoré spoločnosti potrebujú fyzické stolové telefóny, zatiaľ čo iné používajú softphone aplikácie. Správna možnosť pre vaše podnikanie závisí od vašich zamestnancov a ich špecifických potrieb.

Stolové telefóny

IP telefóny vyzerajú a fungujú podobne ako telefóny, ktoré už poznáte. Okrem toho, že zvládajú VoIP volania a všetky funkcie, ktoré prichádzajú s nimi. Základné modely začínajú už od 47 € a pokročilejšie modely môžu stáť aj stovky eur.

Tieto telefóny majú vysokokvalitné komponenty, ako sú reproduktory a mikrofóny pre krištáľovo čistý zvuk. Majú tiež programovateľné tlačidlá pre rýchly prístup k bežným funkciám. Sú najvhodnejšie pre kancelárske prostredie, kde sa používateľ nepohybuje priveľa po miestnosti alebo trávi väčšinu času pri stole. Neváhajte a prezrite si širokú ponuku v našom e-shope!

Bezdrôtové telefóny

Bezdrôtový telefón je ako stolový telefón, až na to, že funguje bez drôtov. Niektoré modely majú zabudovaný Bluetooth, takže môžete spárovať aj bezdrôtové slúchadlá. Môžu byť drahšie ako ich káblové náprotivky. Optimal Call vám ponúka desiatky bezdrôtových telefónov, nájdete ich v e-shope.

VoIP adaptéry

VoIP adaptéry sú dobrou voľbou, ak máte kvalitné zariadenie, ktoré stále funguje. Prečo ich vyhodiť a kupovať nové telefóny? Tieto adaptéry fungujú ako most medzi analógovým telefónom a systémom VoIP. Mnohokrát sú oveľa efektívnejšie ako nákup nového IP telefónu. Samozrejme, môžete ich neskôr nahradiť špičkovými IP telefónmi.

Počítače a mobilné zariadenia

Hovory tiež môžete uskutočňovať a prijímať v počítačoch a mobilných zariadeniach. Ako? Jednoducho si stiahnete softphone aplikácie, ktoré sú voľne dostupné. Jedná sa o aplikácie, do ktorých zaregistrujete vaše VoIP číslo a môžete volať.

V skutočnosti mnohí užívatelia dávajú prednosť používaniu aplikácií na svojich mobilných telefónoch pre VoIP volania. Vďaka tomu nie sú viazaní na stôl a nemusia mať samostatné zariadenie na pracovné hovory. Je to obzvlášť užitočné pre predajcov, manažérov a akéhokoľvek iného zamestnanca, ktorý často cestuje.

Takže tu to máte! Či už prevádzkujete malú firmu alebo spravujete veľkú spoločnosť, Optimal Call vám môže pomôcť integrovať VoIP technológiu efektívne. Pozrite sa na našu webovú stránku pre zistenie podrobností alebo nás jednoducho kontaktujte!

This content will appear inside a popup…