Cestovanie s VoIP

Blog > Článok

Zvažovali ste niekedy, že budete uskutočňovať hovory prostredníctvom internetu počas dovolenky? Čo vás drží pri starej a drahej mobilnej sieti, keď cestujete do zahraničia? Či už chcete zostať v kontakte so svojou rodinou a priateľmi počas cestovania alebo ste freelancer pracujúci v zahraničí, štandardné komunikačné možnosti vás s najväčšou pravdepodobnosťou obťažujú. Uvedomte si, že ak máte vo svojom smartfóne prístup k internetu, nič vám nestojí v ceste za volaniami za oveľa nižšiu cenu. Okrem toho môžete využívať rôzne ďalšie funkcie, ktoré tento typ komunikácie prináša.

Všetko, čo potrebujete na telefonovanie z akéhokoľvek miesta vo svete, je mať:

1) stabilné internetové pripojenie,

2) mobilnú aplikáciu nainštalovanú na telefóne,

3) VoIP/SIP účet, ak chcete volať alebo prijímať hovory z bežných telefónnych čísel na celom svete.

Internetové pripojenie

Internetové pripojenie by malo byť pomerne stabilné, aby ste mali dobrú kvalitu telefónnych hovorov. To možno dosiahnuť buď prostredníctvom mobilnej siete alebo Wi-Fi. Ak sa počas cestovania zdržiavate v niektorom z väčších miest, nemali by ste mať žiadne problémy s objavením a pripojením sa na bezplatnú Wi-Fi.

Mobilná aplikácia

VoIP volania sú veľmi flexibilné, pretože ich môžete uskutočňovať zo širokej škály zariadení: od softfónov na počítači až po určené IP telefóny. Ak chcete nainštalovať externú aplikáciu VoIP, žiadny problém. Dôrazne odporúčame ZoiPer alebo X-lite, ktoré môžete jednoducho integrovať s vaším účtom Optimal Call. Konfigurácia týchto softvérových telefónov nie je zložitá a nevyžaduje od vás žiadne technické znalosti.

VoIP účet

Najpresvedčivejším argumentom pre vyskúšanie VoIP komunikácie je oveľa nižšia cena v porovnaní s najbežnejšími možnosťami pevnej siete. Optimal Call navyše ponúka možnosť telefonovať do akejkoľvek krajiny vo svete za rozumnú sumu.

Pridané vlastnosti VoIP

Na rozdiel od služieb poskytovaných tradičnou telefóniou (mobilnou alebo pevnou linkou), môžete profitovať z množstva ďalších funkcií, okrem uskutočňovania a prijímania hovorov. Balík funkcií, ktoré Optimal Call ponúka, ide nad rámec týchto dvoch základných funkcií.

Presmerovanie hovorov

Jednou z najužitočnejších funkcií VoIP je presmerovanie hovorov, ktoré automaticky presmeruje hovory na viaceré externé čísla (mobilné alebo pevné linky) alebo rozšírenia súčasne. S touto funkciou nikdy nezmeškáte hovor. Každý hovor vás „nájde“, nech ste kdekoľvek. Aby bolo možné využívať túto funkciu, musíte sa zaregistrovať a prihlásiť do zákazníckeho účtu Optimal Call.

Textové správy

Ak chcete posielať veľa textových správ, ďalšou vhodnou funkciou je SMS brána. Tá vám to umožňuje ľahko a lacno priamo z webovej alebo mobilnej aplikácie.

Voicemail (hlasové správy)

Praktickou funkciou, ktorá sa môže ukázať ako dosť drahá u bežných telekomunikačných poskytovateľov, je hlasová pošta. Majte na pamäti, že keď ste v zahraničí sú prichádzajúce hovory, ako aj hlasové správy spoplatnené. Nenechajte sa prekvapiť obrovským telefónnym účtom. S cieľom znížiť tieto náklady môžete túto funkciu využívať radšej vo svete VoIP, kde je samozrejmosťou.

VoIP vám umožní čo najviac využiť mnoho užitočných možností komunikácie, ako sú konferenčné hovory, videohovory alebo IVR. Len otvorte svoju myseľ a uvoľnite svoju predstavivosť – možnosti našej modernej komunikačnej technológie sú stále vyspelejšie a takmer nekonečné. Funkcie telefónu, ktoré dnes bežne používame, boli mimo najdivokejších snov predchádzajúcej generácie. V súčasnosti nemusí cestovanie znamenať stratu konektivity. Môžete objaviť rôzne skvelé možnosti, ktoré spĺňajú všetky vaše potreby.

This content will appear inside a popup…